Home Command station
Basis boards Powersupply
Stack boards  
Prijslijst 2023 English
 
Modelspoor Stack Modules
 

Moeilijkheidsgraad bouwen en configureren

 

Verschillende niveaus

Om stack modules goed te kunnen bouwen en configureren onderscheiden we 4 kennisniveaus:

 

 1. Geen kennis er ervaring vereist:
   
  Dit is een bouwniveau waarvoor weinig kennis en ervaring nodig is. Het bouwen bestaat veelal uit het op elkaar aansluiten/plaatsen van complete units of boards. De eenvoudige bedrading verloopt vaak via schroefterminals. Sketches worden vrijwel altijd ongewijzigd geupload. Je zou dit bijna plug-and-play kunnen noemen.
   
   
 2. Enige kennis en ervaring gewenst:
   
  Dit niveau vereist enige kennis van zaken. Solderen op een PCB is belangrijk. Je hebt kennis nodig over spanningen, plus/min, DC en AC en het aansluiten van zwakstroom. Je kunt elektronische componenten goed van elkaar onderscheiden en je weet hoe je de kleurencodes van weerstandwaarden kunt lezen met een kleurcodetabel. En je moet kunnen werken met een multi meter (eenvoudige metingen). Ook enige kennis van Arduino hardware en de Arduino IDE is nodig. De sketches voor de basis boards hebben kleine wijzigingen in enkele variabelen nodig die je in de IDE moet kunnen aanpassen.
   
   
 3. Ruime kennis en ervaring gewenst:
   
  Bouwniveau 3 gaat een stap verder dan 2. Het verschil zit em meestal in de complexiteit van aanpassingen in de sketches. Daar zijn wat meer en wat diepgaandere wijzigingen nodig die afhankelijk zijn van de exacte configuratie. Of soms moet je even testen welke van 2 of 3 opties met jouw hardware goed werkt. Je begrijpt de programmeertaal C++ in grote lijnen en het solderen van digitale elektronica gaat je goed af.
   
   
 4. Expertniveau:
   
  Op dit niveau heb je ruime kennis nodig van digitale elektronica en de Arduino IDE. Je kunt programmeren in C++ en je begrijpt de werking van componenten en processoren.
   
  Bij stack modules komt dit niveau voor gebruikers van onze producten niet voor. Het is het niveau waarop we zelf de stack modules ontwikkelen.
 

  

Sluit dit tabblad om terug te gaan.